Hoppa till innehållet

Bostadskö-tjänsten växer – med hjälp av Tiktok

Nystartade Dibz samlar hundratals bostadsköer på en plattform. Under 2022 har bolaget skapat sig ett namn på bostadsmarknaden i storstäderna och tjugofaldigat omsättningen.

”Vi erbjuder den tjänst som vi själva behövde när vi letade boende”, säger vd:n Lovisa Qvarner.

Dibz medgrundare från vänster: Oliver Åsbacka, teknikchef, Lovisa Qvarner, vd, samt Richard Valleryd, operativ chef.
Dibz medgrundare från vänster: Oliver Åsbacka, teknikchef, Lovisa Qvarner, vd, samt Richard Valleryd, operativ chef.

I Sverige finns det hundratals olika bostadsköer. För 25 kronor i månaden låter Dibz sina kunder att samla, gå med i och sedan underhålla köplatser i olika bostadsköer, då många kräver regelbunden inloggning för att hålla platsen säker. Köer som inte är gratis måste medlemmarna dock själva betala för. 

Tjänsten lanserades 2021 och samma år investerade bland annat King-grundaren Sebastian Knutsson i bolaget genom en runda på 6,6 miljoner kronor. Investeringen gav Dibz möjligheten att under 2022 öka antalet prenumeranter från 4.000 till nästan 30.000. Omsättningen tjugofaldigades dessutom till 4,2 miljoner kronor.

”Med nuvarande kundbas har vi ackumulerat 8 miljoner i återkommande intäkter”, säger vd:n Lovisa Qvarner.

Dibz har på kort tid gjort sig ett namn i målgruppen, som har en medelålder 24 år, tack vare sin marknadsföring i sociala medier. 

”Sedan vi började marknadsföra oss märker vi att det är många fler i vår målgrupp som vet om problematiken med många bostadsköer och att vår tjänst finns”, säger vd Lovisa Qvarner.

Dibz är aktiva på bland annat Tiktok, Snapchat och Instagram. På sitt Tiktok-konto har Dibz sammanlagt 229 000 gillanden och många videor har setts av flera miljoner användare. För varje krona som investerats i marknadsföring uppger grundarna att 7 kronor genereras tillbaka till företaget.

”När du inser vilka lägenheter du skulle fått om du ställt dig i alla bostadsköer när du fyllde 16”, står det skrivet i en Tiktok-video som setts över fem miljoner gånger. Dibz tjänst har en åldersgräns på 16 år, vilket stämmer överens med minimimåldern för många svenska bostadsköer. 

Likt flera välkända startups, som Klarna och Budbee, började Dibz sin resa 2020 på SSE Business Labs, en inkubator på Handelshögskolan i Stockholm. Grundarna kommer alla från mindre städer och fick idén till företaget när de flyttade till Stockholm och hade svårt att hitta någonstans att bo.

”Vi erbjuder den tjänst som vi själva behövde när vi letade boende”, säger vd Lovisa Qvarner.

Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera